Bonsoir!
 
Hade tänkt uppdatera bloggen direkt efter helgen egentligen, men det har helt enkelt varit kaos här de senaste dagarna. Det har varit mammavecka måndag-onsdag, sedan flyttade jag barnen hit själv igår eftersom föräldrarna inte kan se varandra längre, det är aldrig någon hemma någonstans så jag har verkligen fått göra allting själv. Igår jobbade jag över 12 timmar och jag har haft inlämning i skolan idag som jag fick sitta och skriva inatt för att jag sprang runt som en galning och letade i 30 minuter efter en förbannad badmössa igår kväll... Ja ni hör ju haha.
 
Men i alla fall. Min helg i Göteborg var jättemysig! Jag hann både med en utekväll med mina kompiar, att träffa pappa, mamma, mormor och morfar, sova i min egen säng, köpa med mig halva ICA, och dricka massor av svensk mjölk! Glad tjej.
 
Herregud jag är så uppe i varv just nu, har druckit tre koppar kaffe idag och precis haft en kamp à la tredje världskriget med Tess (som slutade med hörnet, igen) eftersom hon inte fick äta sin efterätt med sin favoritsked... Ibland orkar jag bara inte med henne. Har dessutom hunnit med att tvätta, hänga tvätt, städa mitt rum, laga middag, köra diskmaskin, och gjort mina läxor inom loppet av 3 timmar. Duktig hemmafru!
 
Och! Jag är sjukt glad just nu för imorgon kommer min bästa Tilda hit! Kommer bli hur roligt som helst att ha henne här! Lääängtar.
 
À bientôt /Elin
 
 
 
 
Bonsoir!

Sitter med en kopp te i höstmörkret. Här är allt verkligen som vanligt, men tänkte ändå ge er en liten uppdatering om hur jag har det.
Som vanligt förresten, det känns fortfarande inte som detta är mitt vanliga liv, som detta huset är mitt hem. För det är ju inte mitt hem, det känns verkligen inte som hemma. Det känns jätteroligt att bo i Paris såklart! Men jag saknar ändå känslan av att vara hemma, om ni förstår. Jag ska liksom hålla mig lite undan här när det är besökare i huset, och känner det fortfarande som att jag smyger runt i någon annans hus, på något konstigt sätt.
Jag ska i alla fall åka hem till Göteborg nästa helg, på blixtvisit. Det kommer bli så himla skönt att få komma hem, även om det bara är för tre dagar! Jag längtar!
 
Det har gått hyffsat bra med barnen i veckan, Tess börjar fatta grejen nu med att om man inte lyssnar på mig blir man ställd i hörnet, (i veckan var jag tvungen att ställa henne där 3 gånger på en dag. Kill me.) men så sakta men säkert sjunker ändå budskapet in.
 
Nu ska jag kolla på en film och kurera mig lite, eftersom jag åkt på ännu en av barnens förkylningar.
À bientôt! /Elin
 
 
 
barnen, vardag,
Bonsoir!
 
Jag är helt slut just nu. Det har inte varit en speciellt jobbig dag i allmänhet, och jag tycker att jag bara får bättre och bättre kontakt med tjejerna nu. Men Tess, den minsta på 5 år, har verkligen prövat mitt tålamod idag. Igen. Hon ville inte äta sitt mellanmål först, men sen läste jag en bok för dem och vi övade på lite engelska ord så då var det lugnt igen. Efter några rundor med kurragömma ville de leka med kapla. Efter ett tag sa jag att nu måste vi plocka undan och ta ett bad. Då började hon smågråta lite, och ville inte hjälpa till.
 
Jag vet inte om jag har berättat om 1-2-3 metoden jag kör med dem? Det funkar jättebra, för de vet att jag menar allvar och de vill inte komma till nummer 3... Jag säger först "1", och väntar på att de ska göra som jag bett dem, sedan säger jag "2", och då brukar de nästan alltid ge sig. Men just idag funkade det inte, så då måste man tyvärr säga "3", och lyfta in ett vrålande barn i hörnet en stund som bestraffning. Vrålandet brukar hålla på i ungefär en kvart, sedan förklarar jag tydligt varför jag satte dem i hörnet, och ber dem säga förlåt. Allt är frid och fröjd. (Super-nannys metod!)
Bara det att vrålandet inte slutade idag. Det fortsatte, och fortsatte, jag försökte förklara, men det hjälpte inte, och det slutade med att hon vrålade och grät i över en timme. Det blev inget bad idag förklarade jag för mamman när hon kom hem...
 
Jag har i alla fall haft en vecka ledigt, två veckor skollov, och en mysig helg. Jag och mina jentor var bland annat på Café de Flore i Saint-germain de près, (ett väldigt känt café i Paris, den värsta notan jag har sett) på Magasins de Printemps, samt på lite sight-seeing i Belleville.
 
Hoppas att ni mår bra där hemma i Sverige! Saknar er alla.
À bientôt/ Elin


 
barnen, fritid,
Bonsoir!
 
Har precis haft en veckas lov från barnen, skolan, och hela alltet. Riktigt skönt faktiskt.
Mamma och hennes vapendragare Anne var ju och hälsade på mig förra veckan, och jag har nog aldrig varit så glad över att få träffa min mami haha. Vi var på sightseeing i Monmartre, les marais, Victor Hugo, och jag visade dem lite delar av staden som man kanske inte hittar om man bara är turist. Väldigt mysigt! Sedan var de hembjudna till oss i fredags på en kväll fylld med franska ostar och vin (min mor var i himlen).
 
Jag är för övrigt i himlen nu när jag fått min One Piece levererad från sverige, tillsammans med godis, raggsockar, pengar, (tack pappa!) mössa, vinterjacka, och massa annat, men framför allt svensk chipsdipp! Min höst är räddad!
 
Nu ska jag hämta barnen på fritids och sen hänga tvätt, laga mat, diska... Trevlig kväll på er :)
 
À bientôt /Elin
 
 
 
 
 
fritid, paris,