Bonsoir!
 
Den här veckan gick verkligen fort! 
Och idag sken solen så fint hela dagen, och även om det fortfarande är rätt kallt tar man ju såklart tunnaste skinnjackan på sig, man är ju svensk för fasen! 
Det är början på påskhelgen, och om jag inte minns helt fel var det väl idag som den där Jesus-snubben gick och dog? Hur som helst tänker jag inte äta några ägg för den sakens skull. 
 
Ska ringa mina vänner snart och kolla läget inför helgen. Hörde något om att vi skulle försöka ta oss till IKEA imorgon om det är öppet. Lite svensk touch på påsken hade ju inte varit helt fel!
 
Ha en fin helg därute. Vi hörs snart ♥ /Elin
 
fritid, vardag,
Skärtorsdag. Påskkänsla = noll.
 
Sitter nere i min källare och surar. Är på sjukt dåligt humör idag, vet inte varför.
Vanligtvis firar jag påsk med min familj, hemma hos mormor och morfar eller allra helst uppe på landet. Man tänder en brasa i kakelungnen, gör ett fint påskris, äter massa mat, dricker kaffe och äter hembakade bullar, påskgodis och hela köret. 
Nu sitter jag här, ensam, i ett land där påsken knappt upmärksammas med undantag för groteskt stora chokladkaniner.
Jag frågade barnen om de visste vad påsken stod för och fick det enheldiga svaret: "MAN FÅR ÄTA GODIIIS!" Rätt dåligt betyg för två som går på en extremt kristen skola. 
 
Skit samma. Får väl kolla på någon svensk film och fortsätta vara butter tills det är dags att sova. Har en påse lakrits jag kan trycka i mig när jag ändå håller på.
 
À bientôt / Elin
 
 
vardag,
Har aldrig varit särskilt fascinerad av svensk tv. Tycker att det för det mesta är lågbudjet-crap.
Men när man befinner sig i ett land långt långt borta blir det plötsligt det bästa man sett någonsin. 
 
Serier/program jag maniskt följer/har tittat på alla avsnitt sedan starten de senaste månaderna: 
(Snälla döm mig inte. Jag har ett otroligt ostimulerande jobb.)
  • Veckans brott
  • Ullared
  • 100 höjdare
  • Lite Sällskap
  • Erik och Mackan säsong 1, 2, 3, 4...
  • Glömda brott
  • Väsen 
Det skall tilläggas att SVT verkligen har kvalitativa program i sitt utbud. Älskar public service.
 
À bientôt ♥ / Elin
 
franskt, vardag,
Åh. Vad jag längtar efter en hund just nu. Det där går verkligen i perioder. Fast jag har väl ända sen jag kunde prata i princip tjatat hål i min stackars mors huvud med prat om djur, först alla slags djur, men ganska snart var det bara hundar som gällde. 
Har bytt ras för mitt beroende från Cocker spaniel till Dalmatiner ganska nyligen. De verkar lite roligare att ha en mellanstor hund, och att kunna tolka efter med skidor, rullskriskor, longboard, you name it. 
Funderar helt allvarligt på att köpa en. Har redan hittat en uppfödare... Måste bara hitta en lägenhet först.
Bara se på detta liksom.
 

 


 
 
 
personligt,
Onsdag. Idag är en dålig dag. 
Idag är en dag då man alltid undrar "Vad håller jag på med? Vad gör jag med mitt liv egentligen?" En dag som känns så meningslös. Alla aupairer i detta landet vet vad jag menar. 
Att vara hemmafru skulle nog vara min värsta mardröm. (Det och att bli inlåst i ett litet utrymme fyllt med spindlar.... uuuughh)
Att vara hemma en heldag med barnen i veckan räcker gott och väl för att förstå att jag skulle behöva tvångsomhändertas om det var min vardag. 
 
Anyway. Sitter och dricker cola till frukost. Tuff som jag är. 
Men måste nog laga lunch till ungarna snart, de börjar bli gnälliga. Suck.
 
100 dagar kvar tills jag jobbar min sista dag här i Frankrike.
Men innan jag åker hem, lite vår och sommar tack! 
 
Ha det fint tills vi hörs igen. Puss & kram/ Elin ♥
 
P.S. Grattis till min far som fyller år idag!
 
 
 
 
Bonsoir! ♥
 
Jag har känt ett tag att verkligen saknar någon form av träning just nu. Appropå förra inlägget haha...
Och eftersom jag varken har råd eller lust med ett gymmedlemsskap här har jag snokat fram fyra grymma träningsprogram av en PT som heter Steve Speirs. Han skapade dem för att komma i form inför ett maraton... Och man kan logga alla pass på nätet. Grymt!
Så nu blir det till att börja springa och styrketräna 3 gånger i veckan i 6 veckor så får vi se om jag klarar målen sen:
  • 200 squats
  • 200 sit-ups
  • 150 dips (jesus)
  • 100 push-ups (jesus)
 
Tänkte göra alla test ikväll för att se på vilken nivå jag ska börja. Får se hur det går...
Uppdatering kommer!
 
Bisous ♥ /Elin
 
träning,
Vad gör Elin idag? Kanske ni undrar. Svaret på den frågan är: ingenting! Absolut ingenting.
Sitter i sängen med en mysig filt och raggsockar och kollar på min favorit. Professorn och geniet Leif GW Persson. Det är ungefär så långt jag kom idag. Det är grått och tråkigt väder, småregnar. Pappan har som vanligt bjudit in diverse okända människor i kostym som ockuperar övervåningen så jag gör nog bäst i att stanna här nere hos mig, i mina mysbyxor.
 
Mina kompisar är upptagna idag, men igår bestämde jag och Issa oss för att ta en sväng till Louvren för att bejaka vår kulturella sida. Eh. När vi kom dit blev vi sugna på var sin kaffe, så vi gled in på Starbucks. Vi hade så roligt där att det inte blev mycket med det där muséebesöket. Men det gjorde ingenting för jag har inte skrattat så mycket på hur länge som helst. Fina vänner har man i alla fall. ♥
 
Nä man kanske ska dra på sig gympadojorna och gå en liten sväng ändå... Får alltid huvudvärk när jag sitter inne en hel dag. Sen förtjänar Glenn och Anton ett byte av sitt vatten och lite storstädning. (Glenn och Anton är mina guldfiskar. Jag har ingen inlåst här nere à la Fritzl, jag lovar!)
 
Puss & kram/ Elin ♥

 
fritid,
Bonsoir!
 
Nu är det äntligen helg! Det har varit en jättefin dag. Sol och 10 grader ungefär. Efter skolan gick jag, Ella och Klara och satte oss i en park i närheten några timmar i solen. Riktigt gött! Livet känns plötsligt mycket lättare så fort solen tittar fram och man kan byta till sin tunna skinnjacka.
 
Ikväll händer inte mycket, har köpt baguette, ost, massa frukt och gott. Ensam hemma i huset och har massa Wallanderfilmer på lager. 
Sen får vi se vad som händer resten av helgen, ska träffa Iselin imorgon i stan och hitta på något i alla fall.
 
Ha en fin kväll! ♥
 
À bientôt / Elin
 
fritid, vardag,
Älskar verkligen att ha ett badkar. Jag kan ligga där i timmar och filosofera.
 
Dagarna går fort nu. Jag jobbar som i trans. Som en zombie. När jag slutar på kvällen tror jag alltid att jag glömt att göra något för att allt går så fort och rutinmässigt. Känns ju skönt på ett sätt, men ligger ju inte precis så mycket känsla bakom. 
 
Jag känner mig otroligt kluven också, för jag vill verkligen tillbaka till Sverige, längtar hem varje dag. Samtidigt som jag ju har ett liv här också. Det känns helt flippat när man tänker på det. Jag lever något slags konstigt dubbelliv. 
 

Har precis varit här i 200 dagar. 
 
 
barnen, personligt,
Bonsoir!
 
Hoppas ni mår bra där hemma och att det slutar snöa på er någon gång!
Jag har haft en mysig helg som inleddes med en 12 timmars utflykt med Elena igår. Vi åkte på en resa till Loire-dalen som ligger ca 2 1/2 timmar söder om Paris för att titta på olika 1500-talsslott. Jättehäftigt faktiskt!
Först såg vi Château de Blois som började byggas på 1220 talet, och byggdes på fram till sent 1700-tal. Sedan stannade vi till i Blois för lunch, världens mysigaste lilla stad med gator av möstrad kullersten. På eftermiddagen tog vi oss till Château du Chambord, som är ett av Frankrikes största slott, byggt på 1520-talet av Francois den förste. Slottet kostade motsvarande 200 miljoner kr att bygga, och kungen spenderade totalt bara 80 dagar i palatset!
Se bilder längre ner.
 
Idag mötte jag upp Issa och Åshild i stan för att fika och umgås lite i regnet. Blev en tur till Champs-Elysées efteråt också och råkade få med mig lite fint hem. Hehe. 
Nu ska jag kolla på en film och nana. Upp till skola och sen jobba hos Nathalie imorgon. Mmmm... Kul.
 
À bientôt! /Elin ♥
 








fritid,
När man bor i någon annans hus och förväntas ha ansvar för någon annans barn är det såklart inte friktionsfritt. Men jag kan bli irriterad när jag verkligen blir motarbetad. 
Jag står och lagar lunch, Tess kommer in i köket och säger "Elin jag är hungrig! Kan jag få en kaka?" Och jag svarar att nej det kan hon inte eftersom maten är färdig om 10 minuter och jag vill att hon äter duktigt. 5 min senare kommer hon in igen och säger "Kan jag få en till godis? Pappa gav mig en och sa att jag fick ta en till!
What! Sånt där känns så jäkla surt när jag försöker ge dem lite uppfostran så bara kommer han och sabbar allting.
 
Samma sak med att de ska lära sig torka sig själva när de vart på toa. Det kämpade jag verkligen med i början när jag kom hit, och jag gjorde upp ett avtal med dem att de skulle kunna det när jag åkte hem på jul. Sagt och gjort, de lärde sig på typ 3 veckor. Nöjd med det åkte jag hem. Men vad är det första jag hör när jag kommer tillbaka till huset?
"Pappaaaaa! Färdig!" Då har han struntat i vad jag lärt dem. Igen. Så sjukt irriterande. 
 
Nu: Aquarium de Paris! 
 
Puss & Kram/ Elin ♥
 
barnen,
Bonjour! 
 
Solen skiner över Paris idag efter några dagar med massor av snö och kyla. Jag sitter i köket med 5 ungar och alla ska ha mellanmål. Jag sliter som ett djur denna veckan ensam med barnen från 9-21, och nu med alla deras kompisar som någon tagit sig friheten att bjuda in utan att fråga mig. Jaja. 
På ett sätt är det lite lättare när de har kompisar på besök eftersom de leker väldigt bra tillsammans. Men det kan bli ganska stökigt också. 
 
Jag har i alla fall pushat på att vi ska planera in någon av alla de aktiviteter pappan lovat att han skulle organisera denna veckan... Så imorgon åker vi till europas största akvarium! Blir nog jättehäftigt tror jag. 
 
Är väldigt tacksam att solen börjat visa sig. Jag är väl som de flesta, blir lätt trött och energilös när allt är grått och kallt för länge. Så det var riktigt skönt att sitta på altanen och sola sin bleka näsa en stund förut! 
 
À bientôt ♥ /Elin
 
Bonsoir!
 
Nu sitter jag här i detta köket igen. Suck. 
 
Igen satte jag mig på planet med blandade känslor. Försöker fokusera på att det inte är så långt kvar nu. Men det är tufft. Att vara borta från de man tycker om är absolut svårare än jag hade föreställt mig innan jag kom hit. Det gör nästan ont när jag tänker på det. När man precis träffat alla och varit så glad för att man ses, så ska man iväg igen direkt och allt börjar om...
 
Men ändå så kände jag mig på hyffsat bra humör när jag vaknade imorse. Lilou kom till och med ner sent igår kväll när hon hörde att jag kom för att hon ville säga hej. Gulligt. 
 
Denna veckan kommer förresten bli extra jobbig. Barnen har lov, vilket betyder onsdag hela veckan. Yeeeeey. Ser inte fram emot det. Jag är redan helt uttråkad efter en heldag... Man glömmer hur mycket folk man umgås med hemma och allt man kan hitta på. Här är man så bunden, och fast i huset ensam typ 5 dagar i veckan. Vill redan tillbaka. Putain. 

Nu blire middag.
 
 
personligt,
Är hemma i Göteborg! Har massor för mig. Träffade Nina, Ebba och Anna idag för en lång fika. Mysigt. Har också hunnit med att träffa mamma, pappa, mormor och morfar, farmor, Sanni, och en sväng upp till Borås för att hälsa på John. Har fullt upp helt enkelt! 
 
Ha det fint tills vi hörs igen i Paris.
Puss & kram / Elin
 
 
vardag,
Idag har det gått 6 hela månader.
Ett halvt år sen jag klev på planet i Göteborg med väldigt blandade känslor. Det känns riktigt konstigt att det gått så lång tid! På ett sätt har veckorna flugit förbi, samtidigt som dagarna har sniglat sig fram.
 
Det har varit tufft. Riktigt tufft ibland, och jag ska vara ärlig och erkänna att jag haft planer på att åka hem. När man känner att det kanske inte är värt det längre. Att allt och alla man tycker om finns någon annanstans, vad gör jag här då?
Men de som känner mig vet att jag är alldeles för envis för att ge upp, och lämna något halvfärdigt. Inte när det varit min dröm så länge att bo i Paris, min drömstad. Då är det värt att kämpa.
Sen har jag mina underbara vänner här. Jag hade aldrig klarat det utan er! ♥
 
Nu ser vi fram emot våren och sommaren tillsammans, och längtar efter sol och värme. Picknicks i Versaille, strosa längs Seine i solen, cykla upp för kullarna till Monmartre. Paris ge oss vår!
 
Tack för att ni varit med mig såhär långt! Tack för alla kommentarer, sena kvällar på skype, och stödet jag får hemifrån. Ni är verkligen guld. 
 
 
À bientôt / Elin
 
 
personligt,