Bonsoir!
 
Kommer precis från en middag med Nat, där vi disskuterat tillsammans hur de första två månaderna har varit, vad vi kan förbättra och ändra på osv. Var lite orolig för att de skulle vara missnöjda, men det gick faktiskt bra. Kändes som vi kom fram till något vettigt.
 
Har också haft världens mysigaste helg med Iselin! Eftersom det bara var vi två kvar i stan och jag hade huset för mig själv, fixade vi jättegod middag i lördags, såg på film och hade det mysigt. Sen igår sov vi länge, stekte massa pannkakor till frukost och åkte in till Paris. Efter mycket krångel lyckades vi tillslut låna två cyklar med våra tunnelbanekort, och begav oss ut på en cykeltur mitt i centrala Paris i kaotisk trafik... (förlåt mamma) Men solen sken på oss när vi cyklade längs Seine, och riktigt roligt hade vi i alla fall! #YOLO säger jag bara!
 
Den här veckan är det mycket att se fram emot! Jag är ledig hela veckan eftersom det är höstlov. Mamma och hennes kompis Anne kommer hit på onsdag, (det blir också halloweenfest/födelsedagsfest med mina vänner på kvällen) och sedan ska vi hitta på massa roliga saker i veckan, jag ska visa dem mina små smultronställen här i Paris. Lägger upp bilder i veckan såklart.
 
Dagens franskt: I vinets hemland går det inte att köpa vindruvor utan kärnor...
 
À bientôt /Elin


fritid, paris,
Bonjour!

Har upptäckt två saker under de förstå månaderna här. Hur mycket jag verkligen hatar att stryka, och hur mycket jag älskar kokt potatis. Det är sjukt underskattat, jag ska laga det varje dag till mina barn om jag får några. Stackars ungar haha.

Idag är det onsdag, vilket betyder ingen skola för barnen, och mycket jobb för mig. Ca 10 timmar. På schemat idag står dans och teaterlektioner, städning av barnens rum, laga lunch, göra läxor och så vidare.

Det är förresten otroligt varmt i Paris just nu, igår var det 24 grader och sol! Jag gick förbi en julskyltning i shorts och solglasögon, en väldigt konstigt känsla...

Nu ska jag laga lunch till ungarna, pasta carbonara.
À bientôt! /Elin
 
 
Bonsoir!
 
Jag har varit jättedålig på att blogga den senaste tiden märker jag! Ska försöka rycka upp mig och skriva lite oftare igen, men det finns en anledning. Jag har haft en svacka, eller vad man nu ska kalla det. Mått dåligt, längtat hem, vantrivts, och varit förbannad för att jag känt mig utnyttjad eftersom mitt kontrakt inte alltid följs. Jag får ju usel lön, ungefär 25 kr/h, vilket är långt under någon sorts minimilön i både sverige och frankrike. Då blir jag förbannad när man utnyttjas som ung, billig arbetskraft till att göra saker som inte står i ens kontrakt och som man inte kommit överens om från början, jag kan lämna det där.
 
Men nu har det varit helg så livet känns lite lättre! I fredags var vi ute, jag och mina norskor. Först var vi på förfest hos en kompis kompis i en jättemysig takvåning mitt i Paris, sedan gick vi till en 1920-tals klubb inredd i sann art-deco stil. Riktigt häftigt!
Och som vanligt måste man ju få sin obligatoriska dos av kultur i den här stan, så igår var jag och Michelle på konstutställningen Fiac som visats både i Berlin, New York, Peking, och i nästan alla stora städer i världen. Inträdet kostar i vanliga fall 36 euro (!) men som studenter går man alltid in billigare. (vilket ju passar fint med usel lön)
 
Även om modern konst inte riktigt är min grej, (tänk päron och kottar utlagda i mönster på golvet) så fanns där ändå några verk som var riktigt fina! Titta här till exempel:

À bientôt! /Elin
fritid, paris, personligt,
Bonsoir!
 
Sitter här i ösregnet med en kopp te och pluggar lite. Kursen jag går på är faktiskt ganska svår! Men det är roligt ändå för det betyder att jag lär mig mycket, hoppas jag. Min klass består av typ åtta tyska tjejer, några amerikaner, spaniorer och så jag och en till svensk tjej. På torsdag börjar min kurs i konsthistoria också, vilket är lite häftigt att läsa just i Paris eftersom de flesta stora verken finns att se här!  
 
I lördags natt var det "La nuit blanche" i Paris, det vill säga årets gatufest och kultur-happening. Vi började kvällen på en Rolling Stonesbar i Bastille (hur grymt?) och fortsatte sedan till en av Paris inneställen, Showcase Alexander lll. En klubb som ligger under en bro, rätt coolt faktisk, men tyvärr bara fruktansvärt tråkig techno.

På Paris hemsida kunde man läsa att under la nuit balnche är alla muséer öppna hela natten, det är massor av aktiviteter längs Seine, tunnelbanan är öppen, och gratis för alla osv. Friskt hoppat hälften vunnet, eller vad man nu brukar säga... Det sket sig i alla fall rejält och våra planer på att dra till Louvren vid fyratiden visade sig inte vara så lyckade. Det var stängt, helt folktomt längs Seine och tunnelbanan var stängd fram tills klockan 05.45. Underbart. Det slutade med att vi gick omkring utomhus i drygt en timme, i regnet, somnade på tunnelbanan och kom hem klockan 7.
 
Här är i alla fall två bilder från början av kvällen, humöret är på topp!
À bientôt /Elin
 
fritid, paris,
Bonsoir!
 
Nu är jag nästan frisk efter helgens förkylning (häller i mig hostmedicin med banansmak) och har börjat jobba igen som vanligt. Skolan har börjat i veckan också så det är väldigt skönt att ha något mer att göra på dagarna. Hade första lektionen i franska i tisdags, nivån var bra, (grammatik nivå typ subjonctif passé, för er som vet vad jag pratar om) och jag hoppas att jag kommer lära mig massor under detta året!
 
Livet som au pair rullar på, och nu känns det faktiskt som att jag fått in någon sorts rutin. Men jag måste ändå hålla med min kompis Johanna som också är au pair, när hon säger att varje dag är en kamp. För det stämmer verkligen. Ingenting kan göras snabbt och lätt utan bråk, utan det krävs nästan alltid att man höjer rösten eller blir irriterad. Det är sjukt tröttsamt, och just nu känner jag bara att jag vill ge en enorm eloge till alla er föräldrar. Till mina föräldrar som stod ut med mig vrålandes i ungefär 16 år. Och en extra liten eloge till min faster som har fyra döttrar i ungefär samma ålder, Martina du är min idol.
 
Förut idag var jag också på lunch med mina bästa norskor på en mysig uteservering i solen. Och det känns så underbart att det fortfarande är ca 17 grader i luften även om det är oktober!
 
À bientôt! /Elin
 
barnen, fritid, personligt, vardag,