Bonsoir! 
 
Idag är jag hur glad som helst. Jag åker hem till Göteborg imorgon!!!
Åh det ska bli så otroligt skönt, bara vara hemma i min stad, och jätteroligt att träffa alla man sitter här nere och saknar!
 
Håller på att packa och jobba samtidigt just nu. Slänger ner lite kläder i väskan, slänger ner lite kläder i tvättmaskinen ungefär.
Pappan har gått med på att hämta barnen på skolan imorgon eftermiddag och ta hand om dem (ändå inget problem eftersom han aldrig jobbar?) så jag kan åka imorgon kl 10 från Paris. Annars hade jag varit framme kl 23 på lördag kväll, fått betala en mycket dyrare biljett och missat nästan två dagar hemma. Så det var snäll av honom!
 
Ikväll har han också "gått med på" att äta middag med oss. Det blir seriöst första gången vi sitter ner i köket tillsammans och äter sen jag kom hit! Lite sjukt ändå. Men jag fick övertalat honom!
 
Sen har vi ju dilemmat med vad man ska ta med sig... Hmm. (Jag tror att jag äger allt för många skjortor. Men det är ju så snyggt, eller hur?)
 
 
Puss & kram / Elin 
 
 
 
 
vardag,
Bonsoir! 
 
Snabb uppdatering från mitt liv:
Det är måndag, har sovmorgon och har varit i skolan idag som vanligt. (Kom ihåg: Måste byta bort den här idiotiska ekonomin. Den retar gallfeber på mig och riktar sig antingen till folk med inlärningssvårigheter eller mellanstadiebarn.)
Har kört några tvättar. Svart, vitt, sen handdukar och lakan som håller på nu. Lagat en snabb middag, steak haché och kokt potatis. Nu sitter jag och Tess och äter yoghurt. (National-efterrätt för er som missat det.) 
 
Detta är anledningen till att jag inte uppdaterar min blogg varje dag Johanna! ;) Hur kul var det här inlägget liksom? Haha. 
 
En instagrambild på det! Trevlig kväll! / Elin 

Bonsoir! 
Hoppas allt är bra med er mina fina läsare! Jag tänkte bara passa på att tacka, och säga att jag blir jätteglad för kommentarer och mail jag får angående jobbet, och livet här i Paris. Jag svarar gärna på era frågor om ni funderar på att bli au pairer, och jag svarar alltid ärligt och utifrån egna och mina vänners erfarenheter. Så släng iväg en kommentar med din fråga om livet som au pair!  
 
Nu till helgen! Eftersom alla spenderade alla pengar vi hade för februari i Amsterdam, så hade vi planerat en billig helg. Det gick sådär med de planerna.
I går började vi dagen med lite hederligt turistande. Vi såg Sainte Chapelle som är en gammal kyrka byggd på 1240-talet(!) och ett måste i Paris har jag upptäckt nu. Jag blev helt stum i säkert en halv minut när vi kom upp på övervåningen i kapellet där 5-6 meter höga glasfönster tornade upp sig över oss. Varje litet fönster är utsmyckat med en bibelhistoria och målade med helt fantastisk precision. Bilderna här på bloggen gör inte rummet rättvisa, och man måste verkligen se det i verkligheten! Riktigt häftigt.
 
Senare på kvällen var vi på en liten mysig resturang i Monmartre och käkade Raclette traditionelle. För er som inte hört talas om denna rätt så är det först en tallrik med olika korvar, chark, saltgurka osv. Sen har man en Racletteost som man grillar mot en lite låda fylld med kol, och sen häller smält ost på köttet. Verkligen jättegott, bild finns om du skrollar ner. (Ska tilläggas att 4 tjejer åt upp hela den osten hehehe.)
 
Efter en drink på les Deux Moulains (caféet där Amelie Poulain jobbar i filmen med samma namn) så drog vi oss hem, mätta som tusan.

Idag har jag och Issa varit med de svenska tjejerna på Breakfast in America. (Igen, jag vet.) But can you blame me? Kolla in min milkshake! 
Sen var jag och hon på bio och såg Gangster Squad. Faktiskt riktigt bra film. Och det skadar ju inte att Ryan Gosling är med heller, haha.
 
Nu ska jag göra mig nå mat! Puss & kram / Elin


Satine Chapelle - undervåning 

Övervåning! Något av det finaste jag sett i Paris.



Bästa Iselin 

Raclette

Själva raclette-osten!
B.I.A scramble eggs, bacon, pancakes, milkhake, bagels, kaffe. ♥ Heaven.
au pair, fritid, mat, paris,
Bonsoir!
 
Vilken dag. Har jobbat drygt 9-21 och har lyckats hålla mig samlad, hålla energin uppe (en powernap på förmiddagen gjorde susen), och sysselsätta två vildar i 12 timmar! Tänkte skriva i lite stora drag om hur en vanlig onsdag för mig går till så får ni en lite inblick i vad jag har för mig. 
 
08.50: Dagen börjar hos Nathalie, ställer fram frukost till tjejerna i sömnen och säger hej då till Nat.
 
10.00: Dags att klä på sig sport/danskläder och bege sig till dagens aktiviteter.
 
10.30-11.20: En välbehövd powernap i ett tyst hus för att samla energi för eftermiddagen.
 
12.00: Hämtat upp barn, dags att laga lunch. Vid den här tiden är de oftast superhungriga och griniga, börjar oftast slåss eller gråta...
 
14.00: Biblioteket. Varannan vecka lånar vi 4 nya böcker och det är fullt med barn på biblan så de brukar gilla att gå dit. 
 
14.30: Handla mat på vägen hem.
 
15.00: Sagostund. Brukar falla för trycket och de får ta var sin godis, i utbyte mot att jag läser en liten lätt bok på engelska för dem. Hehe.
 
16.00: Mellanmål (och kaffe!) sen leker de lite som de vill.
Jag kör en tvättmaskin, hänger upp lakan på tork, stryker x antal kläder och sängkläder.
 
17.00: Bakade en kladdkaka med viss hjälp från Tess. Stökade mest ner hela köket.

18.00: Läxor med Lilou. Glosförhör.
 
18.30: Städa undan leksaker. Dusch eller bad. Alltid med stora protester och krångel.
 
19.00: Jag börjar laga mat, diskar en enorm disk samtidigt.
 
19.30: Middagen står på bordet. 
 
20.30: Barnen borstar tänderna, jag läser en bok för dem i sängen.
 
21.00: Sjunker ner i soffan helt slut men jävligt nöjd med mig själv!
 
Det är en rätt vanlig onsdag för mig. Behöver jag säga att jag längtar till helgen?

Bilder från dagen!

Omelett med stekt potatis till lunch.
 
Kladdkaka!

Grönsaksgryta à la Elin

Hjälpreda/busunge
 
 
À bientôt! /Elin
 
 
 
au pair, barnen, mat, vardag,
Bonsoir!
 
Kvällen av absolut självömkan kan börja. Ja jag har smittats av förkylningen alla andra hade förra veckan. Ligger i sängen på min lediga helg, mina kompisar är inne i stan, festar, jag ligger i min säng med mössa, halsduk och en burk Ben & Jerry's. Kill me now.
 
Orkade ta mig utanför dörren till Picard för att köpa frysta bär till en smoothie men mycket mer energi än så kan jag inte uppbringa. Och PL undrar om jag inte skulle ut ikväll med mina kompisar? Jag tittar tillbaka med tom blick och röd näsa, "det gåd indte, jag är schuk." Han viftar bort mitt svar med en fnysning om att 'en liten förkylning' väl inte ska stoppa mig?! Suck.
 
Jag har i alla fall 2 säsonger till med Carrie Bradshaw som förstår mig bättre.
Och jag längtar HEM.
 
Kan någon vänlig själ skypea med mig? Jag ska försöka att inte smitta er, jag lovar.
 
À bientôt /Elin
 
 
 
fritid,
Bonsoir!
 
Nu har den lilla hemmafrun gått av sitt skift. Idag har varit en ganska lugn dag, barnen är fortfarande sjuka så vi har varit hemma hela dagen. De har fått kolla på film och spela tv-spel, tagit ett bad och gjort läxor. Jag har tvättat håret på dem, borstat, torkat och gjort flätor. Det tycker de om, för jag säger alltid att det är så prinsessor blir omhändertagna när de har badat! 
 
Jag tror kanske att jag blivit lite vuxen av tiden här ändå.
 
À bientôt /Elin
 
barnen,
Bonsoir!
 
En liten uppdatering.
Jag bor just nu i ett inferno av hostattacker, feber, gråt och snorpapper överallt. Det är frukansvärt. Hela familjen är sjuk, och jag håller mig så långt borta jag kan från allting. Men det är ju inte så lätt...
Står för tillfället vid köksbänken och äter middag eftersom barnen sitter och hostar, nyser, och snyter sig hej vilt vid bordet. Inte en chans att jag äter där. 
 
Annars är allt bra. Som vanligt ungefär. Och jag kommer hem på 'semester' om 3 veckor vilket ska bli otroligt skönt. Måste bara försöka hålla mig undan från den här virushärden tills dess!
 
 
À bientôt /Elin
 
Bonjour!
 
Nu vaknade jag precis haha... Herregud vi har haft den sjukaste helgen någonsin. Tror jag kan räkna på fingrarna hur många timmars sömn vi fått, men det var det värt!
Iselin, Åshild, jag och Iselins kompis Marit som är på besök i Paris åkte till Amsterdam över helgen. I fredags klockan 23.00 gick bussen med fyra förväntansfulla tjejer. 
 
Vi har gjort och sett så mycket under en helg så det känns som vi varit borta en vecka ungefär. Vi hittade till vårt hostel trötta i lördags morse, fel hostel. Vi hyrde gula cyklar och såg hela staden, alla kanalerna, tog massa bilder i farten och cyklade vilse. Letade efter en konstutställning med Van Gogh i typ fyra timmar och när vi väl hittade den och betalde 16 euro i inträde visade det sig vara reproduktioner och inte äkta tavlor haha. Vi gick på museum, cafér, resturanger, shoppade, hängde på vårt hostel, festade, turistade. Hade helt enkelt en grym helg i världens vackraste stad med tre otroligt sköna tjejer!
Mer bilder kommer i nästa inlägg och på facebook snart.
 
Puss & kram/ Elin
 




fritid,
Jobba?
Söka lägenhet?
Söka jobb?
Resa?
Europa?
Asien?
Afrika?
Flytta?
Plugga?
Lund?
Uppsala?
Göteborg?
Åklagare?
Polis?
Miljövetare?
 
 
Jag befinner mig i ett jobbigt vägskäl. Hösten 2013 ger mig redan ångest.
personligt,